To mennesker funnet døde i nasjonalparken på Tenerife

To døde mennesker ble i dag, fredag, funnet i Teide nasjonalpark på Tenerife.

Teleferico Taubane Tenerife

Teleférico del Teide.

Guardia Civil etterforsker saken, og prosessen med å identifisere de døde har startet.

Det skal være tegn som tyder på at de omkomne er utledninger.

Likene ble funnet i Pico Viejo-området, som ligger på 3100 meters høyde, skriver nyhetsbyrået Efe, som referer til kilder i etterforskningsgruppen.

Det skal ikke være noe som tyder på at de har blitt utsatt for vold.

Politiet jobber angivelig ut ifra en hypotese om at det er to turgåere som har omkommet i en fallulykke eller har frosset i hjel.

Nødsentralen ble varslet om funnet av de to likene ved 10-11-tiden i dag, og Guardia Civils fjellredningsgruppe reiste til stedet i helikopter.

To andre turgåere har de siste timene blitt reddet av brannmannskap fra et sted ved den øvre stasjonen til kabelbanene som går opp til toppen av fjellet Teide.

Redningsaksjonen skal ha vart i åtte timer.

Begge turgåerne hadde symptomer på nedkjøling og dehydrering.

Siden i går har det vært mye nedbør og sterk vind i nasjonalparken, og temperaturen har falt så mye at nedbøren har kommet som snø som har lagt seg som et tynt teppe på bakken.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!