Gir gode råd for en trygg jul på Kanariøyene

Kanariøyenes regjering kjører en kampanje med anbefalinger og råd for en trygg og sikker jul.

112 på Kanariøyene gir tips for en tryggere julefeiring.

Gode råd og sunn fornuft gir en bedre feiring for alle.

Forskjellige fagfolk som jobber i nødetatene på Kanariøyene kommer med tips på nødsentralens profil, @112canarias, for hvordan du kan unngå ulykker i hjemmet, på veien og under feiringen.

Dette skal pågå frem til 6. januar.

Rådene skal være enkle og lette å følge.

De dreier seg om slike ting som bruk av julebelysning, fyrverkeri, og sikkerhetstiltak på forestillinger som arrangeres i jula.

Trekk ut kontakter

Et av rådene er å trekke ut kontakten til julebelysning når du forlater hjemmet og når du sover, og å se til at strømfordelere ikke blir overbelastet – vi har vel alle laget «juletrær» av grenuttak fra tid til annen.

Når det gjelder fyrverkeri , frarådes det sterkt å bruke slikt innendørs, og det anbefales å overholde sikkerhetsavstanden.

Ikke løp og dytt

I nødsituasjoner på arrangementer med mange folk, er det viktig at utganger og innganger ikke blokkeres.

Det rådes til å forlate stedet uten å løpe eller dytte andre mennesker.

Ikke kryss foran flåtene

På juleparadene er det viktig å holde et øye med barna, og ikke krysse gaten foran flåtene, selv når de har stoppet.

I juletrafikken er det nødvendig å være ekstremt forsiktig, holde moderat fart, og ikke kjøre når du har drukket alkohol, understrekes det.

Ring nødsentralen

I alle nødsituasjoner bes folk om å ringe nødsentralen på 112. Tjenesten er flerspråklig.

Opplys, hvis du kan, hvor du er, hva som har skjedd, hvor mange mennesker som er skadet eller påvirket av hendelsen, og hvilken tilstand de er i.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags