Farevarsel for nedbør på Kanariøyene

Før godværet som er meldt kommer i julen, ser det ut til at Kanariøyene kan få en del nedbør.

Gulvarsel for regn på Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura.

Gulvarsel for regn 22. desember 2023.

Gult varsel for mye nedbør på Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura i morgen, fredag, og på Gran Canaria, Tenerife og La Gomera på lørdag, er utstedt av Spanias nasjonale, meteorologiske institutt.

Varselet gjelder fra fredag formiddag til midnatt på Lanzarote og Fuerteventura, til klokken 12 lørdag på Gran Canaria, og fra 06.00 til 17.00 lørdag på Tenerife og La Gomera.

Det kan komme opptil 20 millimeter nedbør per time, og det utelukkes ikke at det kan komme haglbyger i de høyeste områdene på Tenerife, det vil si på fjellet Teide, som er over 3000 meter høyt og Spanias høyeste fjell.

I dag regner det en del sørøst på Gran Canaria, der Canariajournalens redaksjon holder til, men ikke urovekkende mye.

Det er meldt temperaturer på 14-17 grader som lavest om natten i lavlandet natt til fredag, og 16-19 om dagen på fredag.

På lørdag 23. og søndag 24. desember er det meldt 10-16 grader om natten i lavlandet, og 17-21 om dagen. For det meste sol på søndag.

Disse temperaturene holder seg utover i neste uke, ifølge værmeldingen.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags