Elleve arrestert for deling av overgrepsbilder

Politiet har arrestert elleve personer på Kanariøyene som er mistenkt for å spre bilder av seksuelle overgrep mot barn.

Elleve arrestert for deling av overgrepsbilder på Kanariøyene.

Arkivfoto

Blant de arresterte er en datatekniker fra Puerto del Rosario på Fuerteventura, skriver nasjonalpolitiet i en pressemelding.

Politiet fant 19 harddisker og 11 minnepinner med hundretusentalls filer med overgrepsmateriale i boligen til mannen.

Datateknikeren har kunnskaper som kunne brukes til å utvikle komplekse og sofistikerte sikkerhetstiltak for å skjule spor på nettet.

Politiet kom likevel på sporet av teknikeren og ti andre under overvåking av forskjellige plattformer hvor slikt materiell blir lastet ned.

Husransakelser ble gjort hos de andre ti mistenkte også.

Politiet fant i alt 45 harddisker, 46 minnepinner, 18 minnekort, 8 mobiltelefoner og 2 nettbrett med overgrepsmateriale.

Filmene og bildene analyseres for å kartlegge omfanget av lovbruddene og identifisere ofrene.

Alle de arresterte bor i provinsen Las Palmas.

Politiet oppfordrer folk til å melde fra om denne typen lovbrudd på e-postadressen denuncias.pornografía.infantil@policia.es.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!