2000 kilo kattefor til løskatter sør på Gran Canaria

San Bartolomé de Tirajana kommunes helseavdeling har gitt 2000 kilo kattefor som skal fordeles på de 70 registrerte kattekoloniene i kommunen.

2000 kilo kattefor til kattekolonier.

Glade mottakere.

Foret skal deles ut til personene som har ansvaret for å forvalte koloniene, skriver kommunen i en pressemelding.

Stort ansvar lagt på kommunene

På torsdag holdt kommunen et informasjonsmøte i Maspalomas kultursenter om Spanias nye og strengere lov om dyrevelferd, som ble innført 29. september.

Flere slike møter skal holdes på kultursentre rundt omkring i kommunen i tiden fremover.

Spanske kommuner er pålagt et stort ansvar for dyrenes velferd med den nye loven.

En kastreringskampanje for løskatter som blir støttet av øyrådet ble satt i gang for en måneds tid siden i San Bartolomé de Tirajana, blir det opplyst.

Kommunene er pålagt å ha veterinær tilgjengelig døgnet rundt hver dag i uken, og de må ha egne, kommunale dyremottak (Centro de Estancia Temporal de Animales).           

San Bartolomé de Tirajana har et slikt mottak i Lomo Gorda, og har startet en adopsjonskampanje.

De fire første hundene fra mottaket er nå adoptert bort i denne kampanjen.

Mangel på mottak

Flere kommuner på Kanariøyene mangler fortsatt lovpålagte dyremottak.

Enkelte av kommunene som har slike mottak, rapporterer om overbelastning av kapasiteten.

I Banaderos i Arucas kommune nord på Gran Canaria ligger det et stort dyremottak, Albergue Banaderos, som drives av øyrådet. Der adopteres det bort et stort antall hunder og katter hvert år.

Det finnes flere private, frivillige organisasjoner og grupper som hjelper til med å ta seg av forlatte hunder og katter, men svært få har egne mottak hvor dyrene kan plasseres til de blir adoptert bort.

Det stilles også strenge krav for slike mottak i den nye loven, og det er usikkerhet om kostnader til dyreforsikring og veterinærtjenester som kan bli pålagt gjennom ny lovgivning.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags