Nå kommer de kanariske appelsinene ut i butikkene

Salget av lokalproduserte appelsiner starter hos den spanske dagligvarekjeden Mecadona i november, og varer til august neste år.

Økologiske appelsiner på Gran Canaria.

Appelsintre på Gran Canaria.

Mercadona legger opp til å kjøpe inn over 1,4 millioner tonn appelsiner som er dyrket på Kanariøyene og i Valencia, Andalusia, Murcia og Catalonia, skriver selskapet i en pressemelding. Det skal være ti prosent mer enn i forrige sesong.

Andre dagligvarekjeder på Kanariøyene selger også lokalproduserte appelsiner.

Du finner dem også på lokale markeder.

Innhøstingen av appelsiner starter normalt i oktober, og sesongen varer til juni.

Den siste varmebølgen i oktober i år ga bøndene en utfordring med vanning, og det meldes om reduserte avlinger av sitrusfrukt i forhold til et normalår flere steder på øyene.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags