Farevarsel om regn på Kanariøyene fra i dag

Kanariøyenes direktorat for sikkerhet og beredskap har utstedt farevarsel for regn på fem av øyene fra i dag, søndag.

Tunge regnskyer over Gran Canaria.

Tunge regnskyer på vei inn over Kanariøyene.

Varselet gjelder for Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera og El Hierro.

Områder på Tenerife som er rammet av skogbrannen som startet i august, og blusset opp på nytt i oktober, er særlig utsatt, opplyses det.

Disse områdene er El Rosario, Tacoronte, El Sauzal, La Matanza de Acentejo, La Victoria de Acentejo, Santa Úrsula, La Orotava og  Los Realejo.

Skredfare

I brannområdene kan bakken bli sleip på grunn av asken, og nedbøren kan forårsake skred, advares det.

Varselet gjelder fra klokken 19.00 i dag søndag 5. november, selv om varselet først ble kunngjort langt utpå dagen i dag.

Det er utstedt på grunnlag av værmeldingen fra Spanias statlige, meteorologiske institutt (Aemet), og i henhold til Kanariøyenes risikoplan for uheldige værsituasjoner.

Farevarsel fra Aemet i dag 5.november.

Regn- bølge- og vindvarsel fra Aemet

Aemet har på sin side utstedt farevarsel for nedbør nord på Tenerife og Gran Canaria, og over hele La Gomera og La Palma for i dag.

Tidvis kraftig regn kan ikke utelukkes, opplyser direktoratet i en pressemelding.

Det kan komme over 15 millimeter i løpet av én time.

I østlige områder på La Palma kan det komme over 60 millimeter på tolv timer, og nord og nordøst på Gran Canaria kan det komme over 40 millimeter.

Det er også farevarsel fra direktoratet og Aena om høye bølger på alle Kanariøyene i dag, oransje på La Palma og Lanzarote og gult alle andre steder.

På mandag har Aemet gult varsel for nedbør i de samme områdene som i dag, unntatt El Hierro, og gult varsel for bølger på alle øyene.

Tirsdag er det gult varsel for sterk vind på de høyeste toppene på Gran Canaria og La Palma, og gult for bølger på Gran Canaria og Tenerife.

Folk bes om å vise stor forsiktighet, og følge direktoratets råd og anbefalinger.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags