9,8 millioner euro til lagringsbatterier for solkraft

Drøyt seks millioner euro er innvilget fra EUs Next Generation-fond til tre batteripakker med et budsjett på 9,8 millioner for lagring av solkraft på Gran Canaria.

Solcellepark i Arinaga på Gran Canaria.

Solcellepark i Arinaga.

Batteriene skal installeres på Gran Canaria Arena i Las Palmas, i Arinaga næringspark, og i en næringspark i Telde, skriver øyrådet på Gran Canaria i en pressemelding.

Totalt skal det installeres batterier med en lagringskapasitet på 15,8 megawattimer.

Med disse batteriene kan overskudd av solkraft som lagres om dagen, benyttes som strømkilde når solen ikke skinner.

Batteriprosjektene er de første utlysningene for fornybar energi i regi av Kanariøyenes institutt for energimangfold og sparing (IDAE) som får støtte fra Next Generation-fondet, opplyser øyrådet.

På Gran Canaria Arena skal det installeres batterikapasitet på 1,8 megawattimer.

Investeringen er på 1 856 144 euro, og EU-støtten utgjør 685 152 euro.

Næringsparken i Arinaga har fått klarsignal til fire nye solcelleanlegg, med en samlet effekt på 1,32 megawatt.

Der skal det installeres en batteripakke på 12,1 megawattimer som skal lagre overskuddskraft fra produksjon av solkraft og vindkraft i næringsparkens samvirke.

Budsjettet for batteripakken er 6,7 millioner euro, og EU-støtten utgjør 4 522 934 euro.

I Telde skal det installeres en lagringskapasitet på 2 megawattimer i Ajimar næringspark som skal lagre energi fra nyinstallerte solcelleanlegg.

Investeringen for denne batteripakken er på 1,2 millioner euro, og EU-støtten som er innvilget er på 811 682 euro.

Gran Canarias øyråd har et konsept som kalles øko-øy, med mål om å ligge helt i front på installasjon og lagring av fornybar energi.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!