Turgåer med symptomer på heteslag reddet med helikopter

En 20 år gammel kvinne som fikk et illebefinnende under en fottur på La Palma på søndag, måtte reddes med helikopter.

Redningshelikopter på La Palma.

Redningshelikopter på La Palma.

Kvinnen hadde symptomer på heteslag, skriver nødsentralen i en pressemelding.

Hun vandret på turruten GR-131 sør for El Cabrito-fjellet i Mazo kommune da hun fikk problemer med helsen og ikke kunne fortsette.

Nødsentralen ble varslet ved 14-tiden på søndag.

Kvinnen ble fløyet med redningshelikopter til et sted hvor en ambulanse ventet, og fikk førstehjelp.

Deretter ble hun kjørt til sykehus.

Helsefarlig svevestøv og hete

Siden lørdag har det vært calima, det vil si varme luftstrømmer som fører med seg sanddis fra Sahara, på Kanariøyene.

Spanias værinstitutt Aemet utstedte gult varsel for helsefare på grunn av calimaen i helgen, og gult varsel for temperaturer som kan overstige 34 grader på Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote mandag-onsdag.

Helsedirektoratet har utstedt varsler for høy temperatur i en rekke kommuner, og direktoratet for sikkerhet og beredskap har utstedt obs-varsel.

Myndighetene fraråder fysiske aktiviteter utendørs når det er calima og høy temperatur på grunn av faren for helseproblemer, særlig den varmeste tiden på dagen.

Gulvarsel frem til onsdag

I går, søndag, målte Aemet over 34 grader de fire varmeste stedene på Kanariøyene.

I formiddag er luften ugunstig for helsen på grunn av sanddisen på de fleste målepunktene på Lanzarote og Fuerteventura, mange steder sør og nord på Gran Canaria, og på noen målepunkter i Santa Cruz de La Laguna, viser data fra Kanariøyenes nettverk av målestasjoner for luftkvaliteten.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!