Nå kan kanarierne endelig danse i regnet

En storm nord for Kanariøyene førte til at det kom over 50 millimeter nedbør nord på Gran Canaria på søndag. Regnet fortsetter i dag, mandag.

Piruett i regnpytt.

Piruett i pytt.

Etter tidenes varmeste og tørreste første halvdel av oktober, og en generelt svært varm og tørr sommer, er det mange som nå jubler over nedbøren.

I Teror kom det 57,2 millimeter på søndag, og i Valleseco, 56,8 millimeter, viser en oversikt fra Spanias meteorologiske institutt.

Las Palmas måtte nøye seg med 22,9 millimeter.

Samtidig kom det svært lite nedbør sør på øya, bare 1,8 millimeter i turistområdet Maspalomas.

På Tenerife var det San Juan de La Rambla i nord som fikk mest nedbør, 55,4 millimeter.

Nummer to på nedbørstoppen på Tenerife var La Victoria, også i nord, hvor det kom 31,8 millimeter.

På lørdag var det El Hierro som fikk mest nedbør, 16,6 millimeter i  San Andrés i Valverde.

Frem til klokken 10 lokal tid i dag, mandag, hadde det kommet 33,2 millimeter i San Juan de La Rambla, 30,2 i Las Palmas, 29,6 i Valleseco, og 17,4 millimeter i Teror.

For landbruket er nedbøren som manna fra himmelen etter en svært lang tørkeperiode, kun avbrutt de siste månedene av en kort regnepisode i september.

Vannreservoarene på Kanariøyene er temmelig slunkne for tiden.

Meteorologisk institutt melder generelt skyet vær med fra lette til moderate, lokale regnbyger i dag, særlig om ettermidagen i innlandet og i sørlige fjellområder.

Det overskyede været skal fortsette i nord på tirsdag og onsdag, med en lav sannsynlighet for lette, lokale regnbyger.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags