Bande tatt for smugling av store mengder kokain og hasj

Nasjonalpolitiet i Spania har slått ned på et kriminalt nettverk som smuglet kokain og hasj til Kanariøyene og fastlandet.

Politibil Policia Nacional

Politibil fra Policia Nacional.

510 kilo kokain og 1500 kilo hasj ble funnet i husransakelser på Tenerife, Fuerteventura og i Madrid.

Fem personer er arrestert på Gran Canaria, Fuerteventura, i Toledo og Algeciras (Cádiz), skriver politiet i en pressemelding.

Narkotikaen ble smuglet til Kanariøyene først, og senere videre til det spanske fastlandet.

Hasjen kom inn fra Nord-Afrika, og kokainet fra Sør-Amerika, og ble smuglet med hjelp av tradisjonelle frakt- og logistikkselskaper.

Foto:Policia Nacional

Etterforskningen har pågått siden januar. Det meste av narkotikaen endte opp på Tenerife, Fuerteventura, i Valencia og i Madrid.

Tatt på fersken under lossing av 800 kilo hasj

Politiet har også slått til mot narkotikasmuglere som losset 800 kilo hasj fra en gummibåt på Tasartico-stranden sørvest på Gran Canaria.

Hasjsmuglerne ble avslørt av Guardia Civils kystovervåking.

Mannskapet i en patruljebåt fikk øye på gummibåten idet den nærmet seg kysten.

Politiet slo til på stranden ved daggry mandag 4. september i det narkotikaen var i ferd med å losses, skriver Guardia Civil i en pressemelding. 

30 baller med cirka 800 kilo hasj ble beslaglagt, og to personer ble arrestert.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!