Politi på Gran Canaria dømt til fengsel for narkotikasmugling

En betjent i nasjonalpolitiet i Maspalomas, og 22 andre tiltalte, er i dag, tirsdag, dømt til fengsel for narkotikalovbrudd.

dom_fru_justitia

Fru Justitia

Mannen jobbet i politiet da han samarbeidet med en bande kriminelle som drev med narkotikasmugling, og ble arrestert for dette i januar 2020.

I en rettsak i dag i Las Palmas, ble han idømt fem års fengsel, og en bot på 3,2 millioner euro, skriver nyhetsbyrået Efe.

Påtalemyndigheten ba opprinnelig om 15 års fengsel, men sammen med 22 andre tiltalte fikk de alle sammen redusert straff fordi de kjente seg skyldig.

En del av avtalen som ble inngått i retten er at et tiltalepunkt om å tilhøre en kriminell organisasjon ble frafalt mot at de tiltalte kjente seg skyldige.

Rettssaken mot ytterligere to tiltalte, som ikke kjente seg skyldig, skal fortsette 10. mai.

Banden smuglet kokain, hasj og kunstig fremstilt narkotika til Kanariøyene.

Politimannen kjente seg skyldig i to tilfeller av narkotikasmugling.

De 22 andre som kjente seg skyldig, har fått fengselsstraffer på fra ett år og elleve måneder, til fem år og seks måneder.

Tiltalen mot de to siste gjelder smugling av 1270 kilo hasj fra Marokko til Castillo de Romeral sør på Gran Canaria.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!