Spår uvanlig varmt vær i høst også

Soltørste turister kan glede seg over en varm værmelding for høsten på Kanariøyene.

Amadores-stranda.

Amadores-stranda i Mogán.

Det er overveiende sannsynlig at det blir varmere enn normalt på Kanariøyene i perioden august-oktober, ifølge værinstituttet Aemet.

Aemets prognose viser at det er 70 prosent sikkert at det blir varmere enn normalt på Kanariøyene og Balearene.

Det er 20 prosent sannsynlig at det blir som normalt, og 10 prosent for at det blir kaldere enn normalt.

Illustrasjon: Aemet

På det spanske fastlandet er sannsynligheten for at det blir varmere enn normalt 50 prosent, at det blir normalt, 30 prosent, og at det blir kaldere enn normalt, 20 prosent.

Nedbørsprognosen sier at det med 50 prosent sannsynlighet blir mer nedbør enn normalt i hele Spania i løpet av august-oktober.

Denne spådommen betyr ikke at det med høy sannsynlighet blir varmere enn normalt i hele perioden, men at gjennomsnittet for de tre månedene trolig vil ligge over det normale.

Referanseperioden for normalt vær er 1991-2020.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags