Mindre skader enn fryktet fra skogbrannen på Gran Canaria

Bare en fjerdedel av det totale arealet som ble berørt av skogbrannen i Tejeda på Gran Canaria i juli, ble alvorlig skadet.

skogbrann tejeda gran canaria juli 2023 kart potensial

Kartet viser begrensingslinjer og avbrent areal.

Av i alt 4,31 kvadratkilometer som ble berørt, hadde brannen høy intensitet på 1,13 kvadratkilometer.

I området finnes det mye furuskog, og man var lenge redd for at denne skulle bli flammenes rov.

Til alt hell besto mye av det berørte arealet av busker og lavere vegetasjon.

Trær ble ikke skadet i særlig grad i og med at det ikke oppsto brann i trekronene, bare på bakkenivå, ifølge informasjon fra øyrådet som kom på tirsdag.

Øyrådet viser til at spredningen av brannen var mer begrenset i områder hvor preventiv avbrenning (begrensingslinjer) har blitt utført.

Et langvarig samarbeid med gårdbrukere som har hatt sauer og geiter på beite i gitte områder (brannbeiting), har også vært med på å begrense brannens omfang.

I Altos de Pozo, et område hvor det er utført omfattende preventiv avbrenning, er det tydelig at brannfronten bremset spredningen mot Camaretas-området, det øvre området av San Mateo og Valsequillo, uttaler Fredrico Grillo, teknisk direktør sjef for nødetatene på Gran Canaria.

Brannen hadde potensial til å ramme 110 kvadratkilometer, 30 mot nord og 80 mot sør, blir det påpekt.

Flammene oppnådde moderat intensitet på et 1,63 kvadratkilometer stort areal, og 1,54 kvadratkilometer innenfor begrensingslinjen ble ikke skadet av brannen i det hele tatt.

Den ble erklært å være under kontroll torsdag 25. juli, og etterslukking pågår fortsatt denne uken.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags