Ostefestival erklært som turistinteresse

Ostefestivalen i Santa María de Guía nord på Gran Canaria har blitt erklært å være av turistinteresse av den kanariske regjeringen.

Ostefat

Ikke kakefat, men ostefat under årets ostefestival.

Guía er en ostekommune, blant annet kjent for tistelosten Queso Flor de Guía, som lages av kumelk, sauemelk og blå tistelblomst på et flettverk av bambusrør i grotter med lav fuktighet.

Santa María de Guía ostefestival ble arrangert for 46. gang i april og mai i år. Den første ble holdt i bygda Montaña Alta i 1977.

Festivalen arrangeres nesten alltid i sentrum av Guía by den siste søndagen i april, og i Montaña Alta den første søndagen i mai.

Erklæringen er en anerkjenning av arbeidet gårdbrukere, bønder, produsenter, foreningen og kommunestyret utfører. Kanariøyenes departement for turisme, industri og handel, har publisert vedtaket i en offisiell bulleteng.

Det er også en anerkjennelse av at ost med opprinnelsesmerking Guía er et unikt produkt som kombinerer kanarisk tradisjon og kultur.

Nå er det ventet at festivalen vil bli enda mer populær, og at tilstrømningen av folk vil øke.

Får du ikke med deg ostefestivalen, er «Ostens hus», Casa del Queso i bydelen Montaña Alta åpent for alle osteelskere store deler av året.

Der kan du prøve deg som både ostemaker og ostesmaker.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!