Turgåere fant skjelett av urmenneske på Gran Canaria

To kanariske turgåere kom tilfeldig over skjelettet av et menneske fra urfolkets tid i en fjellvegg ved kysten av Gran Canaria på søndag.

Arkeologi_skjelett_funn_c7

Måten personen er begravd på, viser at det er et urmenneske, uttaler Javier Velasco, arkeolog og inspektør fra øyrådet, til avisen Canarias 7.

Skjelettet stammer fra en ung mann på 15-17 år, slår arkeologen fast.

Turgåerne rørte ikke skjelettet, og varslet straks øyrådet om funnet, opplyser de til avisen.

Velasco dro til stedet og foretok en inspeksjon.

Nå er det aktivert hasteprosedyrer for å sikre at funnet ikke blir skadet.

Funnstedet, som foreløpig blir holdt hemmelig for allmennheten, er ikke tidligere registrert som et sted av arkeologisk interesse, blir det opplyst.

Skjelettet rapporteres å være godt bevart, men mangler en arm, et bein og en hofte, som trolig ligger i nærheten.

Det var søskenbarna Mario Perdomo og Gregorio David Arbelo som fant skjelettet da de skulle ta seg inn i en vanskelig tilgjengelig hule som de måtte svømme 300 meter for å komme til.

I april ble levninger av seks mennesker oppdaget ved et tilfelle i Gáldar nord på Gran Canaria, men disse er mest sannsynlig ikke fra urfolkets tid på øya.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!

Tags