Mer plass til fotgjengere i fremtidens Las Palmas

Flere gågater, mer bruk av sykler og offentlig transport, og mindre trafikkork er stikkord for den neste mobilitetsplanen for Las Palmas.

Gran Canaria_ Las Palmas_fotgjenger_gågate

Gågate i Las Palmas.

Dagens plan er fra 2014, og kommunestyret starter nå en prosess for å få lage utkast til en ny "Plan for bærekraftig mobilitet" (PMUS).

Blant føringene som legges for den nye planen, er flere gågater, tilrettelegging for bruk av offentlig transport, sykler og elkjøretøy, og å fjerne problemet med trafikkork i Julio Luengo-tunnelen og Belén María.

Egne pendlerbusser for ansatte i havnen er også aktuelt.

41 tiltak

Tanken er at 41 tiltak som skal skape en by for fotgjengere og offentlig transport skal etableres, skriver avisen La Provincia, som har snakket med kommunens mobilitetsråd, Eduardo Ramirez.

Utformingen av planen er nå lagt ut på anbud.

Det er ventet at utformingen vil ta minst to år, i og med at kommunen ønsker stor involvering av innbyggerne i prosessen.

Metroguagua er nøkkelen

En ny superbusslinje som er i ferd med å bygges, Metroguagua, er nøkkelen i byens nye infrastruktur for mobilitet.

Den får et dedikert kjørefelt tvers gjennom byen fra nord til sør, med kapasitet på 151 passasjerer per buss, og avgang hvert fjerde minutt.

I og med at Metroguagaua legger beslag på et kjørefelt, må det gjøres endringer i veinettet for at busser og drosjer som bruker bussfelt i dag, skal komme lett frem i tett trafikk i fremtiden også.

Endringer i folks bevegelsesmønster gjør det også nødvendig å øke bussfrekvensen til Alfredo Kraus-auditoriet og bydelen Siete Palmas, opplyses det.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!