Kanariøyene hedret for helsetjenester til migranter

Offentlige helseinstitusjoner på Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, og Tenerife er tildelt utmerkelser for hjelp til migranter.

Kanariøyene_Helse_Migrasjon

Helsearbeider på Kanariøyene.

Institusjonene på Kanariøyene er hedret for arbeidet som utføres for å hjelpe migranter, mottakere av internasjonal og midlertidige beskyttelse, vanskeligstilte grupper og folk som er i fare for sosial utestenging.

Det er Spanias inkluderings-, trygde- og migrasjonsdepartement som står bak vurderingen.

En seremoni med utdeling av utmerkelsene fant sted 27. mars på Castillo de La Luz i Las Palmas. Foto:Øyrådet

Støtte- og koordineringsarbeidet under corona-krisen på øyene Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria og Tenerife ble særlig fremhevet.

Foto: Øyrådet

Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, sa i sin tale:

"Dette er en del av de sanne Kanariøyene, folk som hjelper, som ikke bygger murer, og som forstår, uten å ta hensyn til opprinnelsessted, rase eller tro."

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!