Skal bygge anlegg for industriavfall i Arinaga

Arinaga næringspark i Agüimes kommune sørøst på Gran Canaria skal nå få et anlegg for industriavfall.

Gran Canaria_Agüimes_Arinaga_ industri_

Industriområdet Arinaga i Agüimes kommune.

Et areal på mellom 6500 og 7000 kvadratmeter skal benyttes i område P3 Nord i næringsparken, som ligger vest for motorvei GC-1.

Anlegget skal bygges på tolv tomter som ligger mellom Martinete-gaten, Yunque-gaten og Cincel-gaten, øst for Mémora-krematoriet, og er eid av kommunen.

Det skal eies og drives av det private selskapet Ecoaga.

Ecoaga har siden 2006 stått for innsamling av plast, papp, kartong, trematerialer og annet typisk avfall fra industriell aktivitet.

Prosjekteringen av anlegget er i sluttfasen, skriver avisen La Provincia. Øyrådet har innvilget pengestøtte.

Mandag godkjente kommunestyret i Agüimes å starte en prosess for miljøkonsekvensanalyse, knyttet til at et unntak i reguleringen av industriområdet må gjøres for at anlegget skal kunne bygges.

Bli privatsponsor du også! Canariajournalen har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og finansierer driften med annonser og privatsponsorer, uten abonnement eller pressestøtte. Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valgfri slant med penger: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. På forhånd takk for din støtte!