Nok en turist skadet ved severdighet på Gran Canaria

Enda en turist har blitt skadet ved Las Vacas-ravinen i Agüimes sørøst på Gran Canaria.

Barranco de Barafonso Las Vacas

Inngangen til Las Vacas i Agüimes.

På dette stedet skjer det så godt som ukentlig ulykker og uhell.

Veien er smal og uten veiskulder, folk parkerer bilene ulovlig langs veien, slik at de utgjør en trafikkfare, og det er stupbratt ned i ravinen.

Bussjåfører og blålyssjåfører har gjentatte ganger påpekt at den store turisttilstrømningen til denne severdigheten utgjør en fare, både for veitrafikk og fotgjengere.

Det er ikke en offisiell severdighet som presenteres i turistbrosjyrer, men et sted som har blitt kjempepopulært på grunn av spredning av fotografier på internett.

Svært vakre bilder av en trang ravine lokker mange til å besøke stedet.

Mange blir skuffet fordi det kreves spesielle lysforhold for å få frem stedets bildeskjønnhet, og slike lysforhold forekommer sjeldent.

Det er svært dårlige parkeringsmuligheter i nærheten, og man må gå et stykke langs den trange, uoversiktlige veien uten veiskulder, før man kan følge en bratt sti ned i ravinen.

Canariajournalen fraråder å ta bil til stedet.

Ta heller bryet med å gå tre kvarters tid langs en godt merket sti hele veien nedover fra Temisas, eller oppover fra Agüimes, for å oppleve severdigheten, hvis du absolutt må.

Å labbe av gårde med kortbukse og flip-flops frarådes også. Dette bør regnes som en fjelltur. Sola forsvinner også tidlig på ettermiddagen nede i denne ravinen, og det blir derfor fort kjølig i vintermånedene.

Denne gangen var det en utenlandsk kvinne mellom 30 og 40 år som ble reddet opp av ravinen, heldigvis bare med en mindre ankelskade.

Hun skal ha falt på grunn av den manglende veiskulderen i går, tirsdag.

Etter denne hendelsen går myndigheten ut nå med en advarsel om de alvorlige farene for fotgjengere på offentlige veier uten veiskulder eller fortau, og at parkering langs slike veier også utgjør en alvorlig fare.

De siste årene, etter at bilder en profesjonell fotograf tok bilder på stedet som har gått viralt, har utlendinger måttet reddes nesten hver uke.

Severdigheten heter egentlig Barranco de Barafonso og er en avgrening av Barranco de Las Vacas, men blir omtalt som Las Vacas eller La Vaca i sosiale medier.

I en kort strekning av ravinen har lavastrømmer, og senere vannstrømmer, laget en smal, dyp renne med bueformede vegger som nesten møtes som en arkade over hodet på folk.

Stedet er ikke på noen måte tilrettelagt som severdighet. Det er et sårbart, vernet område.

På Tenerife ble en 52 år gammel kvinne moderat skadet under en fottur i Santiago del Teide i går.

Hun ble hentet ned på båre av brannmannskap og fraktet i ambulanse til et sykehus.