Flere flyforbindelser til Kanariøyene til sommeren

I sommer får Kanariøyene flyforbindelser med 122 lufthavner i 28 land, og nesten 2000 flyvninger ukentlig.

Turismeministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla

Turismeministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla på årets Fitur-messe i Madrid.

Det er ti prosent flere flyvninger enn sommeren 2019, skriver turistdepartementet i en pressemelding.

Sommersesongen på Kanariøyene er fastsatt til perioden fra april til oktober.

Turismeministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla, opplyser også at flyforbindelse denne vintersesongen med Italia og Frankrike har økt sammenlignet med tiden før corona-pandemien, og at nye forbindelser med Island, Slovakia og USA har blitt etablert.

Castilla møtte representanter fra en lang rekke flyselskaper under årets internasjonale turismemesse Fitur i Madrid, og diskuterte markedsføringsstrategier for å fylle passasjersetene, og reduksjon av CO2-utslipp fra flyene.

I et møte turismeministeren hadde med turoperatøren TUI, som har 82 flyruter til fem kanariøyer fra sju land, ble det opplyst at selskapet har planer om en stor reduksjon i CO2-utslippene i år.

Dette skal oppnås ved å sette inn fly som er mer energieffektive.

Flyselskapet Iberia stilte med flysimulator på messen. Foto: Fitur

Ryanair, som frakter flest passasjerer til og fra Kanariøyene av alle flyselskapene (4,5 millioner per år), skal gjenåpne baser på Lanzarote og Tenerife Sør i sommer.

Selskapet skal åpne seks nye ruter.

Flyforbindelsene mellom det spanske fastlandet og Kanariøyene til sommeren vil bli flere enn noen gang tidligere. Det blir forbindelser med 25 lufthavner, og det er satt opp 3,5 millioner flyseter.

Tags