Én million euro til sysselsetting av arbeidsløse i Agüimes

Agüimes kommune sørøst på Gran Canaria skal bruke nesten én million euro til en ny sysselsettingsplan.

arbeider gate

Arbeider i sving i Agüimes.

34 arbeidsløse innbyggere som er i fare for sosial utestengelse, skal ansettes for en periode på elleve måneder, skriver kommunen i en pressemelding.

Målet er å gjøre dem mer attraktive for fremtidige arbeidsgivere ved at de tilegner seg ny arbeidserfaring og kunnskap.

Et enstemmig kommunestyre stemte ja til dette i det siste kommunestyremøtet i 2022.

Dagen før fikk kommunen klarsignal fra regjeringen etter en obligatorisk vurdering av om dette vil påvirke kommunens økonomiske stabilitet negativt.

En samarbeidsavtale med Kanariøyenes arbeidsformidling skal signeres for å realisere den nye planen.

De 34 menneskene som ansettes skal jobbe under kommunens avdelinger for offentlige arbeider, urbant vedlikehold, og park- og hageanlegg.

Agüimes er den eneste kommunen på Kanariøyene som gjennomfører en slik sysselsettingsplan utelukkende med hjelp av kommunens egne midler i 2023, står det videre i pressemeldingen.

Kommunen går inn i det nye året uten gjeld, og med en sterk økonomi.

«Det administrative maskineriet er forsert, slik at planen ble godkjent i rett tid, og innen utgangen av 2022, og dermed kunne komme disse 34 personene til gode uten ytterligere forsinkelser, sa ordføreren i Agüimes, Óscar Hernández, i kommunestyremøtet.

Han forklarte at den offentlige interessen tiltaket representerer, rettferdiggjør den hurtige saksbehandlingen.

Arbeidsledigheten i kommunen ligger for tiden på 18,6 prosent, tre prosentpoeng lavere enn i 2019. Tiltaket kan bidra til å redusere ledigheten ytterligere, sa Hernández.

Ledighetsprosenten i Agüimes er i dag lavere enn foran den økonomiske krisen i 2008, til tross for at den aktive befolkningen har økt med 5000 personer.

Tags