Melder sanddis på Kanariøyene denne uken

Det kan bli både calima, det vil si sanddis fra Sahara, litt regn, snøvær og frost Kanariøyene denne uken.

calima februar

Slik vil calimaen ligge 2. februar, ifølge Earth Nullschools modellering.

Ifølge calima-modellen Skyron, kan sanndisen så smått begynne å sige inn over Lanzarote og Fuerteventura i dag, mandag, og spre seg videre til de andre øyene utover i uken.

Det ser ut til at calimaen kan bli på det tetteste fra torsdag 2. til søndag 5. februar, som er så langt frem Skyrons modellering strekker seg per mandag. Foreløpig er det vanskelig å spå hvor tett sanddisen kan bli.

Slik fremstiller calima-modellen Skyron sanddisen 5. februar.

Det nasjonale, meteorologiske instituttet Aemet har foreløpig ikke meldt calima.

Aemet melder vekslende skydekke med utsikter for svak, sporadisk nedbør, særlig i nord, fra mandag til torsdag.

I samme periode meldes lett til moderat vind, og stort sett uendrede temperaturer, det vil si 18-21 grader på dagtid og 5-6 grader lavere minimumstemperaturer om natten i lavere strøk.

Aemet melder også sannsynligheter for frost om natten i de høyeste fjellområdene på Tenerife og La Palma. 

Fredag 3. februar melder Aemet også stort sett uendrede temperaturer, vekslende skydekke med lav sannsynlighet for lett nedbør, og vind fra nordøst.

For de neste dagene, fra lørdag 4. til tirsdag 7. februar, meldes noe mer intens nordøstlig vind mot slutten av perioden, fortsatt vekslende skydekke med muligheter for nedbør, spesielt i nord og i innlandet, og stabile temperaturer.

Som regel er det mindre skyer, nedbør og vind sørvest på Gran Canaria, hvor turistkommunen Mogán ligger, enn ellers på øya.

Tags