Tauro: Fra landsby til turistmaskin

Da den nå avdøde nordmannen Bjørn Lyng hadde fått i gang byggingen av leilighetskomplekset Anfi del Mar i nærheten av Arguineguin, lanserte han planer av mastodontisk karakter for Tauro-dalen.

Fra før fantes det en liten landsby i dalen, og en liten campingplass, noen restauranter og noen boliger nede ved stranden, Playa de Tauro.

På 2000-tallet begynte turistmaskinen Anfi Tauro å vokse frem et stykke inn i landet fra stranden, med golfbaner, flere kunstige innsjøer, et stort antall luksuriøse leiligheter og hus, og et digert luksushotell.

Møtte motstand

Mistanker om korrupsjon hos offentlige tjenestefolk i forbindelse med byggetillatelser, og påfølgende juridiske disputter, stoppet og forsinket utbyggingen.

I 2010 vant utbyggerne i høyeste rettslige instans. Dermed ligger alt til rette for at planene kan fullføres, så fremt de lar seg finansiere.

Det største løftet kan bli å bygge en luksusmarina for fritidsbåter der hvor den steinete stranden ligger nå, med sandstrand, molo, restauranter, butikker, leiligheter, grønne parker, og alskens herligheter.

Sandstrand klar i 2016

Byggingen av sandstranden, 300 meter lang og opptil 50 meter bred, er per juni 2016 i full gang, og skal bli ferdig høsten 2016. Sanden kommer fra Sahara.

Det skal også bygges strandpromenader til de nærliggende strendene Playa de Cura og Playa de Amadores.

Visjonen til Bjørn Lyng var at det skal bli så stort at 20.000 mennesker skal være tilknyttet anleggene. Bungalowene alene skal ha 8600 sengeplasser.

Playa del Cura

Like vest for Playa de Tauro ligger Playa del Cura, et lite turistområde med hoteller, leiligheter og sandstrand.

For de som liker å røre på seg og oppleve naturen på nært hold, er det mange fine turområder oppover mot fjellene fra Playa del Cura.

Noen hundre meter mot øst ligger Playa de Amadores, en av Gran Canarias mest populære strender, hvor det ligger en lang rekke restauranter langs den kunstige stranden.

Fakta om Tauro

Turistområde sørvest på Gran Canaria. 42 innbyggere i Playa de Tauro, 352 i Pueblo de Tauro (2017).

Verdt å se i Tauro

Naturen.

Shopping i Tauro

Et lite kjøpesenter fins i området

Spise ute i Tauro

Flere restauranter fins i området. Restaurant Guantanemo tilbyr kanariske retter av høy kvalitet.

Aktiviteter i Tauro

Vandring

Næringsliv i Tauro

Turisme

Turistinformasjon i Tauro

Avda. de Mogan i Puerto Rico (ved den store rundkjøringen). Tauro har ingen egen turistinformasjon.