ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 23. SEPTEMBER 2019
Foto: Thomas Cook

Ving: Flyene skal gå som planlagt

Ving kunngjorde i kveld, mandag at flyene skal gå som normalt i morgen etter Thomas Cook-konkursen i dag tidlig.

ANNONSE

Mandag morgen ble alle flyene for Vings reisende innstilt, og senere på dagen ble det ikke mulig å kjøpe reiser på Vings internettside, men fra i morgen av skal driften være i gang igjen, opplyser selskapet mandag kveld.

Det blir understreket at Ving Norden er en egen juridisk enhet som ikke er konkurs, og at selskapet har sittet i møter med bankene i dag.

Vireksomhetene som er en egen juridisk enhet omfatter Ving, Spies, Tjæreborg, Globetrotter og Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Alle detaljer er angivelig ikke på plass, men driften fortsetter.

Den nordiske delen av Ving skal fortsette driften selv om Thomas Cook Group er konkurs, ifølge Ving.

Selskapets pressekontakt Siri Røhr-Staff uttrykker stor lettelse til E24

Over 9000 nordmenn og over 34 000 turistr fra Norden er på ferie med Ving og Spies i øyeblikket. 85 000 nordmenn har bestilt reiser med Ving i ett år fremover.

Ving advarer også mot  mot svindelforsøk sms hvor utsenderne utgir seg for å være Ving.

På Vings svenske nettsider kan du lese dett:

"Har du en inbokad resa på tisdagen kommer ditt flyg att gå som normalt. Om tidtabellsändring skulle ske, informerar vi via sms till inbokade kunder. Kunder som befinner sig på resmålen och väntar på hemresa kommer att få besked om tidtabell via sms."

Lager tiltakspakke

Regjeringen på Kanariøyene jobber med å sette sammen en tiltakspakke mot skadevirkningen av Thomas Cook-konkursen.

Pakken skal godkjennes av den spanske regjeringen og lages i samråd med arbeidsgivere og arbeidstakerforeninger som er berørt, kunngjorde Kanariøyenes president, Angel Victor Torres, i dag, mandag.

Torres la vekt på at det prioriteres å få reisende som befinner seg på Kanariøyene hjem, og å overføre reiser som er bestilt med Thomas Cook til andre selskap slik a det blir færrest mulig kanselleringer.

Han innrømmer imidlertid at det vil bli avbestillinger som følge av konkursen.

Torres tror at alle reisende med Thomas Cook-selskaper, anslagsvis 30 000 som befinner sg på Kanariøyene ifølge regionsregjeringens estimater, vil kunne reise hjem i løpet av to uker.

Vil ha bort flyseteavgiften

Fire hotelleierforeninger på Kanariøyene har bedt i et felles brev til den regionale regjeringen om at flyskatten fjernes på Kanariøyene for å dempe kpnkurseffekten.

Dessuten om  at sosiale avgifter for de som jobber i Thomas Cook-systemet reduseres.

25 prosent av bruttonasjonalprodukt på Kanariøyen kommer fra turisme, og Thomas Cok frakter mer enn to av ti turister til øygruppem, cirka fire millioner per år.

Mange ansatte på øygruppene

Fagforeningen UGT at konkursen vil ramme over ti prosent, cirka 13 000 mennesker,  av ansatte i hotellbransjen på Kanariøyene.

Den spanske foreningen for arbeidsgivere, brukere og profesjonelle i turistsektoren, Asetra, viser til at det er over 1000 Thomas Cook-ansatte på Balearne, hvor selskapet åpnet et nytt hovedkontor i fjor,  og mange på Kanariøyene også.

I et brev til det spanske departementet for offentlig arbeider ber foreningen om at disse ansatte blir beskyttet gjennom en garanti for omlokalisering til andre jobber..

Foreningen har også sendt brev til Storbritannias statsminister Boris Johnson med krav om at det blir vist ansvar.

Kan miste over 700 000 passasjerseter

Kanariøyene kan miste  253 506 flyseter ut året og 491 644 i første halvår av 2020, skriver Europa Press, som viser til data samlet av turismeinformasjons plattformen Mebrian 

Tenerife vil miste 115 372 passasjerseter i år og  213 288 i første halvår neste år, Gran Canaria henholdsvis  20 454 og 45,500. Lanzarote kan tape 214 678 ffrem mot august 2020 og Fuertevntura nesten 140 000..

Les også

Ving-eier Thomas Cook er på randen av konkurs

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER