ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 22. SEPTEMBER 2019
Thomas Cook risikerer å komme under offentlig administrasjon i morgen. Foto: Pixabay

Ving-eier Thomas Cook er på randen av konkurs

Mandag klokken 10 skal det brtitiske reiseselskapet Thomas Cook, som eier Ving, i krisemøte med de største aksjonærene og kreditorene for å forsøke å unngå konkurs i siste liten, skriver Sky News.

ANNONSE

Møtet finner sted i London.’

Ving-gruppen i Skandinavia er en del av Thomas Cook-konsernet, men vil angivelig ikke spekulere i hva som vil skje med dem hvis det blir en konkurs.

Mens Thomas Cook tapte 79 millioner kroner i det forrige regnskapsåret, gikk Ving med over en milliard kroner i overskudd ettr skatt.

Det pågår angivelig forhandlinger med fondet Triton Partners om et oppkjøp av Thomas Cooks norddiske virksomhet.

Det blir påpekt at Vings kunder er sikret gjennom reiseforsikringer og pakkereiseloven i Norge.

Thomas Cook trenger 200 millioner pund, det vil si over 2,3 milliarder kroner, for å unngå konkurs på mandag. I tillegg har selskapet bedt om over ti milliarder kroner for å sikre videre drift, Ifølge Sky News

Hvis det bli kokurs, kan alle kunder som er på ferie bli flyfaste. Det gjelder ettr sigende blant annet cirka 165 000 som er på ferie i utlandet.

Thomas Cook er et av verdens største og mest tradisjonsrike reiseselskap og har 22.000 ansatte, et flyselskap, en hotellkjede og mange hundre reisebutikker. Selskapet er 178 år gammelt.

Som årsaker til problemene blir det oppgitt Brexit-bekymring, konkurranse fra reisesalg på internett og høye drivstoffkostnader.

En konkurs vil trolig bety et betydelig fall i antall britiske turister som reiser til Kanariøyene.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER