ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. DESEMBER 2020

Utvider sorteringen av organisk avfall

Kommunene Agüimes, Ingenio og Santa Lucia sørøst på Gran Canaria går over i neste fase for å forbedre sortering av avfall.

ANNONSE

I alle kommuner på øya har man allerede et system med følgende containerne: Papir og papp (blå container), bokser, kartonger og plastbeholdere (gul container), glass (grønn container) og restavfall (grå container)

For å utvide sorteringen ble det for en tid siden, i de tre kommunene sørøst på Gran Canaria, startet utprøving av bruk av brune containere til organisk avfall.

Dette viste seg å gi gode resultater.

Avfallet som samles i de brune containerne, som for eksempel fruktavfall, fiskeben, eggeskall og servietter, blir hentet og fraktet til Ecoparque Gran Canaria i sør, og gjort om til høykvalitetskompost til bruk i landbruket.

Etter denne vellykkede utprøvingen er det besluttet å gå over til neste fase av prosjektet og utvide bruken av disse brune containerne til flere boligområder.

Det er forventet at ordningen skal være utvidet til resten av områdene i de tre kommunene i løpet av 2021.

Allerede nå blir disse brune containere benyttet av over 780 husstander i 31 ulike nabolag.

Containerne i Agüimes er plassert i Las Rosas, Montaña de Los Vélez, La Banda, det sørlige området av ​​Playa de Arinaga, Vargas, Espinales, Montaña San Francisco, La Palmita, La Goleta og Los Corralillos.

Å delta i sorteringen er frivillig.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER