Vannmangel kan bremse utviklingen av Puerto de Mogán

Næringsdrivende i turistbyen Puerto de Mogán på Gran Canaria hevder at dårlig tilgang på ferskvann står i veien for en videre utbygging av turistanlegg.

Det er behov for mer ferskvann hvis det skal bli flere turistanlegg i Puerto de Mogan sørvest på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Store planer er lagt av Mogán kommune og private investorer for å bygge ut hoteller og andre turistanlegg i Puerto de Mogán. Blant annet har den norske Wenaas-gruppen planer om et stort Radisson Blu-hotell.

Problemet er at det neppe vil være nok ferskvann til flere anlegg enn det som fins i dag, skriver Laprovincia.es.

Problemet har vært kjent lenge

Vannverket på Kanariøyene ba så langt tilbake som i 2001 øyrådet på Gran Canaria om å forhåndsfinansiere et avsaltingsanlegg for sjøvann med en kapasitet på 2000 kubikkmeter per dag. Ingenting ble gjort.

En kommuneingeniør skal ha rapportert i mai 2012 at det ikke er tilstrekkelig med vann til å forsyne bade Mogán-dalen og alle turistanleggene i strandområdet.

Derfor hastet det angivelig å vurdere innleie av et avsaltingsanlegg som kan lage 1000 kubikkmeter vann per dag. Heller ikke det ble gjort.

Det er svært alvorlig at kommunen og den kanariske regjeringen har lagt en moderniseringsplan uten å ha løst vannforsyningsproblemet for området, mener Yineke Oen og Andrea Mori, president og visepresident for en næringslivsforening i Puerto de Mogán.

Kan bli katastrofalt

Oen understreker at de næringsdrivende ikke er imot utviklingen av Puerto de Mogán i og med at det er den eneste måten å forbedre turisttilbudet på, men mangelen på vann kan bli en katastrofe for området hvis det blir bygd ut mer.

Hun viser til at Mogán er en perle som blant annet nordmenn ønsker å investere i, men de kommer til å investere i Abu Dabi i stedet hvis det blir vannproblemer.

Oen mener også at utbyggingsplanen som foreligger heller ikke løser luktproblemer fra avløpsanlegg i strandområdet eller trafikk- og parkeringsproblemene.

Tags