Markant økning av trafikkulykker etter at alarmtilstanden ble avsluttet

I Spania har dødsulykker i trafikken steget med 22 prosent, ifølge generaldirektoratet for trafikk, og en av fire er motorsykkelulykker.

To personer ble skadet da to motorsykler frontkolliderte med hverandre i Agüimes kommune på lørdag. Foto: Bomberos de Gran Canaria

På Kanariøyene har det vært flere alvorlige motorsykkelulykker i helgen.

Lørdag ble en 68 år gammel mann alvorlig skadet og en 38-åring moderat skadet i en møteulykke mellom to motorsykler på vei GC-500 mellom Agüimes og Santa Lucia på Gran Canaria. 

På denne veien har det vært flere dødsulykker med motorsykler de siste årene.

I en annen ulykke lørdag morgen ble en 32 år gammel mann alvorlig skadet i en motorsykkelulykke på motorvei GC-1 ved Arinaga næringspark sørøst på Gran Canaria.

Samme dag ble en 16-åring på motorsykkel kritisk skadet i Batancuria på Fuerteventura.

I La Laguna på Tenerife ble en 47 år gammel kvinne moderat skadet i en kollisjon mellom motorsykkel og bil på lørdag.

Motorsykkelførere på Gran Canaria skal på søndag holde en markering for trafikkofrene og covid19-ofrene på kjøpesenteret Las Terrazas i Telde øst på øya, skriver kringkastingsselskapet RTVC i en nyhetsartikkel på internett.

Det var også flere andre trafikkulykker forrige uke. Torsdag døde en 59 år gammel mann fra Belgia da bilen han satt i rullet rundt på La Palma.

Samme dag ble en 63 år gammel kvinne moderat skadet i en bilvelt i La Laguna  på Tenerife, og en 59 år gammel kvinne ble moderat skadet da en bil veltet på GC-1 i Las Palmas.

En 48 år gammel mann til fots ble moderat skadet da han ble påkjørt av en bil i Santa María de Guía på onsdag.

Tags