Las Palmas har Spanias rimeligste bydrosjer

Las Palmas de Gran Canaria er den byen i Spania som har de laveste drosjeprisene, ifølge den siste undersøkelsen av drosjeprisene i landet fra forbrukerorganisasjonen Facua-Consumidores en Acción.

Taxi i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

Arrecife og Santa Cruz de Tenerife er også blant de billigste byene. Det er i tillegg Cadiz lengst sør i Spania og den autonome byene Ceuta og Melilla, som ligger i Nord-Afrika omgitt av Marokko.

Las Palmas har også i tidligere prisundersøkelser kommet ut som den billigste drosjebyen i Spania og blant de aller billigste i Europa.

Dyrest i Tarragona

52 spanske byer er med i prisundersøkelsen, som viser at taxi er dyrest i Tarragona, San Sebastián, Cáceres og Pamplona.

Prisundersøkelsen er ikke bare basert på kilometertaksten, men tar hensyn til totalkostnaden. Ni forskjellige drosjeruter med kjørelengder på én, fem og ti kilometer på dagtid, om natten og i helger er simulert i hver by.

Ut ifra dette er det laget en poengskala. Resultatet viser at det gjennomsnittlig koster nesten dobbelt så mye å ta taxi i Tarragona som i Las Palmas.

Laget poengskala ut i fra ni reiseruter

Byene med høyest poengsum er de dyreste, og de med lavest poengsum de billigste. Skalaen går til 90. Tarragona fikk 82 poeng, Las Palmas 11 poeng.

De andre byene med lav poengsum, og dermed blant de med billigst drosjer, er Arrecife med 14 poeng, Ceuta med 23, Cádiz med 30, Jaén 32, Melilla 33 og Santa Cruz de Tenerife 34.

Av de dyreste byene ble Tarragona fulgt av San Sebastián med 75, Cáceres og Pamplona med 66, Vitoria og Soria med 64, Girona med 62 og Valencia 61.

Madrid, Barcelona og Leida fikk 60. På 59 poeng ligger Alicante, Ávila, León, Lugo, Murcia, Palencia, Segovia, Valladolid og Zamora. Salamanca og Pontevedra fikk 58, og Burgos, Castellón og Gijón 56.

Deretter følge Badajoz og Orense med 54; Bilbao 53; Granada, Santander og Sevilla 52; Toledo og Ciudad Real 51; Malaga 50; La Coruña og Córdoba 48; Logrono 47; Vigo 46, Palma de Mallorca 45; Zaragoza og Cuenca 43; Albacete og Huelva 40; og Imeria med 39 poeng.

Tags