Drosjeturer på Gran Canaria er svært billige

Drosjer er det flust av i byene og på turiststedene på Gran Canaria. Takstene er de billigste i Spania og blant de billigste i Vest-Europa.

Drosjene på Gran Canaria regulerte, lave priser. Foto: Hugo Ryvik

Drosjene på Gran Canaria er hvite med grønt lysskilt på taket og skrå striper på fremdørene. Takfargen er forskjellig i de forskjellige kommunene.

Du trenger ikke å avtale pris på forhånd i og med at det offisielle, regulerte prissystemet fungerer bra.

Men spør gjerne drosjesjåføren før turen starter hvor mye det omtrent vil koste hvis du skal reise langt. Hvis du har tenkt å betale med kredittkort, bør du spørre først - en del drosjer godtar ikke kortbetaling, kun kontanter.

Det er også mulig å kjøre faste rundturer på Gran Canaria med drosje til en rimelig pris med noen av taxiselskapene. En åtte timers rundtur rundt øya kan du få for ikke så mye over 200 euro (2017). Da er det også tid til å ta pauser under veis, i og med at kjøretiden rundt øya normalt under tre timer. Med fire passasjerer i drosjen blir det drøyt 50 euro per person.

Drosjepriser på Gran Canaria 

Offisielle drosjepriser fra drosjeforeningen Socomtaxi per 2017 er cirka 1,20 euro per kilometer på hverdager kl. 6-22, og 1,30 euro per kilometer helgedager og hverdager kl. 22-6.