Canteras-stranden i Las Palmas er utpekt til Spanias beste familiestrand

Nettportalen Playea.es har rangert Playa de Las Canteras, bystranden i Las Palmas, som  den beste familiestranden i Spania.

Canteras-stranden er Spanias beste familiestrand, ifølge Playea. Foto: Hugo Ryvik

Portalen er spesialisert på å skrive om spanske strender, og har nå laget en ti på topp-liste for familiestrender.

Øverst troner Canteras-stranden. Deretter følger Playa de la Barrosa (Chiclana, Cádiz); Playa Norte (Peñíscola, Castellón); El Sardinero (Santander); Las Catedrales (Ribadeo, Lugo); Playa de l'Estartit (Torroella de Montgri, Gerona); Isla Cristina (Huelva); Alcudia (Mallorca); Cala Martina (Santa Eularia des Riu, Ibiza) og Playa del Espejo (Los Alcázares, Murcia).

Las Canteras skårer blant annet bra på at den har blått flagg, som er en anerkjent kvalitetsutmerkelse, at den har utmerkelsen Q for kvalitet i turisme, og har sertifisert høy kvalitet på vann og sand.

Andre positive faktorer er at det fins et rev som gir en lang strekning av stranden naturlig beskyttelse mot bølger, og  at stranden er godt overvåket.

Dessuten at det fins gode muligheter for sportsaktiviteter på stranden og i vannet, at stranden er lett tilgjengelig, og at det er et bredt restauranttilbud langs hele den tre kilometer lange stranden.

Tags