Over 1200 mennesker deltok i treplanting på Gran Canaria

I går var det treets dag, og over 1200 mennesker deltok i plantingen av 2000 trær i Firgas på Gran Canaria.

Mange hjalp til med treplanting i Firgas på Treets dag. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Ti busser fraktet treplantere fra mange områder av Gran Canaria til Firgas, skriver øyrådet på Gran Canaria i en pressemelding.

Einer og oliven

Treplantingen ble arrangert av miljødepartementet på Gran Canaria. Det var blant annet einer, oliventrær og bærbusker som ble plantet i Firgas på søndag.

Trær og skog spiller en viktig rolle for å forbedre jordsmonnet, absorbere CO2 og bekjempe erosjon og andre negative effekter av klimaendringer. Trærne kan også forhindre rasskader og andre negative effekter av kraftig regnvær.

På Gran Canaria har det i flere år pågått prosjekter for å øke bygge opp igjen trebestanden. Blant annet er planen å plante en halv million laurbærtrær gjennom EUs Life+ prosjekt.

Skogene forsvant

I tidligere århundrer ble det hogd ned svært mye skog på Kanariøyene for å lage kull til brensel, og det ble ikke sørget for ettervekst. Ved utgangen av 1800-tallet ble det slått alarm.

De to verdenskrigene førte imidlertid til at enda flere trær ble kappet ned fordi det var lite skipshandel til Kanariøyene, og dermed dårlig tilgang på eksportert trevirke.

Først på 1950-tallet ble det satt i gang nyplanting i stor skala. En stor skogbrann på Gran Canaria i 2007 var et tilbakeslag, men de siste årene har det vært fremganger.

For 100 år siden var det 6.000 hektar trær igjen på Kanariøyene. I dag er det over 130.000 hektar, og det er rom for 90.000 hektar til.

Tags