ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. NOVEMBER 2016 - SIST ENDRET 21. APRIL 2022
I Playa del Ingles og andre områder sør på Gran Canaria blir angivelig mange boliger leid ut ulovlig til turister. Foto: Anders Gundersen

Varsler om ulovlig utleie av ferieboliger på Gran Canaria

Direktøren for hotelleierforeningen AEAT på Gran Canaria, Tom Smulders, varsler om at det angivelig pågår omfattende ulovlig utleie av ferieboliger sør på Gran Canaria.

ANNONSE

En ny lov om utleie av ferieboliger ble satt ut i livet på Kanariøyene i mai 2015, og stiller en rekke krav til utleieboligene og utleierne.

Før den nye loven kom var det også restriksjoner på utleie av privatboliger til turister, men den ble ikke håndhevet i særlig grad før myndighetene begynte å ilegge store bøter for tre års tid siden.

Loven revideres

Den nye loven er strengere og gir også grunnlag for bøter, men den har møtt mye kritikk.

Myndighetene på Kanariøyene har derfor valgt å ikke håndheve den i særlig grad, og jobber i stedet med å revidere loven.

19.000 sengeplasser

Smulders uttaler til avisen Canarias 7 at den ulovlige utleien sør på Gran Canaria øker, og sammenligner det med en virus som sprer seg. I dag er det anslått i ulike studier at det er cirka 19.000 sengeplasser som blir leid ut ulovlig.

Smulders viser til at det fins et leilighetskompleks i Playa de Ingles hvor alle de 300 leilighetene blir leid ut ulovlig.

Tar kun betaling i kontanter

Canarias 7 siterer også kilder som angivelig vil være anonyme av frykt for represalier, og som hevder at utleierne krever inn leien i kontanter slik at det ikke er sporbart.

Les også

Gran Canaria har de høyeste leieprisene på ferieboliger

Spansk politi advarer om økende svindel med ferieboliger

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER