Gran Canaria er det tredje største solreisemålet for nordmenn og dansker i sommer

Gran Canaria har blitt et stadig mer populært reisemål også om sommeren for skandinaver de siste årene. Nå har øya seilt opp til solreisemål nummer tre etter Mallorca og Kreta for nordmenn og dansker, viser bestillingsstatistikker fra Ving og Spies.

Hit, til Gran Canaria vil stadig flere skandinaver reise om sommeren også. Her fra den tre kilometer lange Canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

Samlet for de fire nordiske landene, Danmark, Finland, Norge og Sverige, er det Mallorca som ligger på sommertoppen hos Ving, Spies og Tjæreborg, alle del av reisekonsernet Thomas Cook Group, skriver Ving i en pressemelding.

I Sverige har Kroatia for første gang tatt seg inn blant de fem mest bestilte reisemålene i sommer. Nesten sju av ti tilgjengelige reiser fra Sverige i sommer til Kreta, Rhodos og Kroatia er allerede bestilt hos Ving. Til Mallorca er 3 av fire reiser bestilt, ifølge Magdalena Öhrn, informasjonssjef hos Ving.

I Norge har Bulgaria lenge vært et populært sommerreisemål som ligger på topp fem-listen. I Finland har Kreta, Rhodos og Kypros plassert seg høyere op.

 Mest populære fra april til september, Norge

  1. Mallorca
  2. Kreta
  3. Gran Canaria
  4. Rhodos
  5. Bulgaria

Mest populære fra april til september, Danmark

  1. Mallorca
  2. Kreta
  3. Gran Canaria
  4. Rhodos
  5. Kypros

Mest populære fra april til september, Sverige

  1. Mallorca
  2. Rhodos
  3. Kreta
  4. Kypros
  5. Kroatia

Mest populære fra april til september, Finland

  1. Kreta
  2. Rhodos
  3. Kypros
  4. Mallorca
  5. Tyrkia

Tags