Las Palmas får 15 nye hoteller i gamle bygninger

13 nye hoteller er i ferd med å konstrueres og to er ferdige og venter på å få lisens for å åpne i Las Palmas, skriver avisen Canarias 7

Det ligger tett i tett med gamle, staselige hus i Vegueta, og mange har stått tomme og forfalt i årevis. Nå blir tre av disse gjort om til hoteller. Foto; Hugo Ryvik

Disse hotellene skal ligge i eksisterende bygninger som blir bygd om og får til sammen 640 sengeplasser. I tillegg er det angivelig fem hotellprosjekter til som er i en fase hvor det avventes en teknisk rapport.

Las Palmas har fra før 6134 sengeplasser i hoteller og 1322 i andre typer overnattingsalternativer, ifølge tall fra Istac, Kanariøyenes sttistiske institutt.

Veintiuno er navnet på et emblematisk hotell med elleve rom som skal åpne i den historiske bydelen Vegueta i april. Fem andre hotell kommer også i Vegueta, nærmere bestemt i gatene Espírito Santo, Pedro Díaz, Hernán Pérez og Los Balcones. Disse får til sammen 94 sengeplasser.

Like i nærheten av Vegueta, i området ved bydelen Triana, blir det to hoteller i Peregrina- og Domingo J. Navarro-gatene med 70 sengeplasser. 

I Santa Catalona-området kommer det fire hoteller i Leon y Castillo, Ripoche, General Vives og Alfredo L. Jones-gatene med til sammen 324 sengeplasser.

I havneområdet (Puerto) blir det to hoteller med 90 sengeplasser i Rosario og La Naval-gatene.

Et hotell med 62 sengeplasser skal også åpnes i Luis de la Cruz-gaten i Centro-distriktet.