Hotellprisene på Kanariøyene er på vei ned

Etter flere år med oppgang, viser bestillinger for hotellovernattinger på Kanariøyene i år en klar nedgang.

Endringer i hotellpriser måned for måned fra januar til september på Gran Canaria. Ill: Mirai

For bestillinger gjort frem til utgangen av januar, er prisene i gjennomsnitt 3,7 prosent lavere på Gran Canaria og 5 prosent lavere på Tenerife, viser en oversikt på nettsiden Mirai.com.

På Gran Canaria har prisnivået falt med 4 prosent i januar, 9 prosent i februar og 2 prosent i mars. I april er det en oppgang på 6 prosent.

Så faller det igjen med 10 prosent i mai og 8 prosent i juni, mens prisnivået er det samme i juli 2019 som juli 2018.

I august, når spanjolene tar sommerferie, er det en oppgang på 4 prosent, og i september en nedgang på 4 prosent.

For Tenerife er prisnivået likt i januar 2019 som i januar 2018, og en oppgang på 2 prosent i juli. Alle andre måneder frem til september er det en nedgang, og i mai hele 19 prosent ned.  

På Balearene har prisene falt med hele 12,7 prosent. For sommeren er prisene 10-15 prosent lavere og påsken har også en prisnedgang.

Valencia har den mest positive prisutviklingen med en økning på 9,3 prosent.

Januar er den måneden flest hotellbestillinger blir gjort for året, og disse resultatene gir derfor en god første indikasjon på hvordan prisutviklingen vil bli gjennom året.

Prisnedgangen henger sammen med en nedgang i antallet bestillinger, men foreløpig mangler statistikk på dette.

2019 var det nest beste turiståret i antall turister på Kanariøyene etter 2018, og det beste året noen sinne for inntekter fra turismen.

Det er god grunn til å tro at det i 2019 kan bli en nedgang i antall turister fra 2018. Brexit skaper ekstra stor usikkerhet i og med at over en tredel av turistene på Kanariøyene er briter, som gikk tilbake med over 260.000 turister i 2018.