Hotell Santa Catalina blir stengt for oppussing til våren

Hotellgruppen Barceló overtar driften av hotell Santa Catalina i Las Palmas, som opprinnelig ble innviet i 1889, den 12. november. Til våren blir hotellet stengt for oppussing i anslagsvis til tolv måneder.

Inngangspartiet i hotell Santa Catalina. Foto: Hugo Ryvik

En del av kontrakten med Las Palmas kommune, som eier hotellet, er at det skal pusses opp for 24,5 millioner euro. Den årlige leien er på 600.000 euro, ifølge en pressemelding fra Las Palmas kommune.

Det emblematiske hotellet er fredet utvendig og til dels innvendig som kulturinteresse i de eldste delene. Et av kravene til renoveringen er at de fredede delene skal bevares og hotellet skal pusses opp iden nåværende arkitekturens ånd.

Det skal pusses opp til femstjerners standard. Barceló har forpliktet seg til å beholde de 137 ansette og øke staben til 252 personer.

Prosjektet skal presenteres i løpet av de kommende ukene. Planene skal studeres av Las Palmas’ kommisjon for historisk kulturarv før godkjenning.

Hotellet og tomtene rundt, hvor Doramas-parken, Nestór-museet, Pueblo Canario, et svømmebasseng og en tennisbane blant annet ligger, ble kjøpt av kommunen i 1923.

Dagens tilnærmet u-formede arkitektur med to åttekantede tårn og vakre trebalkonger er det Miguel Martín Fernández de la Torre som står bak og er fra 1951. I 1993 ble det gjort en utbygging og delvis modernisering.

Hotell Santa Catalina

Fasaden på hotell Santa Catalina. Foto: Hugo Ryvik