Skyter inn 600 000 euro til rehabilitering av kystpromenade i Mogán

600 000 euro spyttes inn i rehabilitering og forbedringer av kystpromenaden og strender på strekningen Arguineguin-Anfi del Mar sørvest på Gran Canaria fra den kanariske regjeringen.

Kystpromenaden fra bystranda i Arguineguin til Anfi del Mar lenger vest skal fikses opp. Det samme skal toalettene på stranda. Foto: Egil Ryvik

Dette opplyste Hector Suarez fra generaldirektoratet for turismeinfrastruktur på Kanariøyene etter et møte med kommunens ordfører, Onalia Bueno, i dag, skriver kommunen på sine nettsider

Til første fase av forbedringsarbeidet på kystpromenaden mellom Marañuelas-stranden i Arguineguin og Anfi blir det satt av 300 000 euro. Dette skal primært gå til kanalisering av Costa Alegra-ravinen.

Resten av pengene skal gå til å finansiere tiltak for å forbedre fasiliteter, tilgjengelighet og modernisere strandområder med tanke på å få tildelt blått flagg, ifølge Onalia Bueno.

Blant tiltakene er rehabilitering og forbedring av offentlige toaletter på Playa de Las Marañuelas, i Patalavaca og Taurito, og reparasjon av støttemuren til et utkikkspunkt langs kystpromenaden, et arbeid som allerede er påbegynt.

Dette er angivelig starten på omfattende forbedringer i kystområdene i Mogan, som er Gran Canarias nest største turistkommune.