Turister møter stengte kirker på Gran Canaria

Gran Canaria har en rekke flotte kirker som turistene ønsker å se innsiden av, men mange holder dørene stengt på de tidene de fleste turistene kommer.

Mange turister som gjerne vil oppleve dette, innsiden av San Juan-kirken i Arucas, møter stengte dører. Foto: Hugo Ryvik

Mange av kirkene på Gran Canaria holder stort sett bare åpent når det pågår religiøse aktiviteter, skriver avisa Canarias 7.

Kommer ikke inn i San Juan-kirken

Dette gjelder blant annet den flotte, katedrallignende San Juan-kirken i Arucas, som er et aldri så lite neo-gotisk mesterverk. Kirken er en av de viktigste turistattraksjonene nord på Gran Canaria.

Kirkens prest hevder angivelig at det mangler folk til å holde kirken åpen for publikum. Kommunen ønsker å ha møter med presten og representanter for biskopen for å prøve å finne en løsning.

Samme problem er det med Santiago-kirken i Gáldar og kirkene i Agaete.

Åpne kirker i Agüimes og Ingenio

I Agüimes har de imidlertid funnet en løsning. Den historiske bydelen i Agüimes blir besøkt av 1500 turister i gjennomsnitt per dag, og kommunen har ansatt folk som holder kirken åpne for publikum utenom høytidene.

San Sebastian-kirken i Agüimes er åpen fra 9 til 14 og fra 17.30 til 20. 

I Ingenio, naboby til Agüimes, er det mulig å oppleve innsiden av den tokuplede, hvite La Candalaria-kirken utenom messetid.  Kirken er åpne fra 9 til 13 og fra 16 til 20.

San Juan-kirken i Arucas sett fra utsiden. Foto: Hugo Ryvik

Tags