Temapark på Tenerife får løver og rødpandaer

Tre afrikanske løver, to hunner og en hann, skal plasseres i en 1000 kvadratmeter stor innhengning som etterligner det naturlige habitatet for løver i Afrika i temaparken Loro Parque på Tenerife. 

Afrikansk løve. Foto: Pixabay

Veggene rundt innhengningen er fem meter høye. To av løvene skal sendes til Tenerife fra Frankrike, og en fra Portugal, skriver avisen Diario de Avisos.

Involvert i dyrevern

Loro Parque Foundación har startet et «dyreambassadør» -prosjekt, der det angivelig gjennomføres tiltak som skal bidra til å beskytte arter som står i fare for å utryddes.

En million euro blir angivelig satt av årlig til prosjekter i villmark og til å finne nye hjem til dyrene, slik det er tilfelle med de tre løvene som kommer til Tenerife.

Løver er truet med utryddelse på grunn av menneskelig aktivitet, og er på rødlisten til den internasjonale foreningen for naturkonservering, IUCN. Det blir derfor tatt grep for å sikre at arten overlever.

Ifølge IUCs siste rapport fra 2016 er løvebestanden redusert med 43 prosent på 21 år.

Kattestore pandaer

En annen nyhet er at temaparken skal få rødpandaer, som er et mårlignende rovpattedyr på størrelse med katter, ifølge Store Norske Leksikon. Dessuten en manettank og et område med frittflyvende fugler.

De nye severdighetene skal angivelig være på plass i løpet av mai.

Loro Parque blir for øvrig sterkt kritisert av dyrevernorganisasjoner for å holde spekkhuggere i fangenskap og bruke dem i opptredener.