Ber Loro Parque om å slutte med spekkhuggershow

Miljøorganisasjonen Ben Magec ber Loro Parque på Tenerife om å slutte med sine spekkhuggeroppvisninger, som de har holdt på med i ti år.

Spekkhugger og trener i Loro Parque. Foto: Loro Parque

Nylig kunngjorde amerikanske Sea World, selskapet som startet med innfanging, oppdrett og oppvisninger med spekkhuggere, at de vil slutte helt med dette.

Avgjørelsen kom etter tung press fra miljøorganisasjoner, og etter den avslørende dokumentaren Blackfish, som stiller Sea Words spekkhuggervirksomhet i et svært dårlig lys.

Tapte publikum og penger

Sea World tapte store penger etter at dokumentaren kom ut. Selskapets aksjeverdi falt med 25 prosent

I kunngjøringen skriver de at de spekkhuggerne de har i dag blir de siste, og at det blir slutt på både innfanging, oppdrett og oppvisninger.

Har fire spekkhuggere

Loro Parque har for tiden fire spekkhuggere, og alle er levert av Sea World.

I en kunngjøring på sine nettsider skriver de at de respekterer Sea Worlds avgjørelse, men sier ingen ting om at de selv vil slutte med spekkhuggershow.

Loro Parque skriver at de ikke vil ta en avgjørelse som kan påvirke spekkhuggernes ve og vel, og at alle avgjørelser vil bli i henhold til EUs regelverk og kunnskap og godkjenninger fra ansvarlige myndigheter.

I 2009 ble en trener drept av en spekkhugger i Loro Parque. Spekkhuggeren presset ham mot bunnen av bassenget til han druknet.

For dårlige levekår

Ben Magec påpeker at spekkhuggere trenger stor havområder for å utvikle seg naturlig, og at det er latterlig å stenge dyrene inne i små bassenger.

Bare sju land i verden har spekkhuggere i fangenskap, viser de til, og bare i USA er det flere enn på Tenerife.

Tung motstand i Tyskland

Den tyske foreningen for bevaring av hvaler og delfiner, WDSF krever at spekkhuggershow i Nürnberg og Duisburg og i Loro Parque skal opphøre.

WDSF frykter at spekkhuggershow kan fortsette i ytterligere 30 år selv om oppdrett og innfangning opphører, med tanke på den lange levetiden dyrene har.

Tags