Nytt varsel om farlig høy temperatur på Kanariøyene

Farevarsel for høy temperatur på Kanariøyene er utstedt i dag av helsedirektoratet og av værinstituttet Aemet.

Varmt? Drikk vann og opphold deg i skyggen. La løpeturen vente. Foto: chumphonw

Varselet fra helsedirektoratet gjelder Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife ov La Palma.

På disse øyene kan temperaturen overstige terskelverdiene som er nedfelt i Kanariøyenes tiltaksplan for å motvirke helseeffektene av høye temperaturer flere døgn på rad.

Grensen er satt til 32 grader om dagen og 24 grader om natten samme døgn.

Det er gult varsel for kommunene Telde, Valleseco, Betancuria, Pájara, Adeje, Arafo, Arico, Candelaria, Granadilla, Guía de Isora, Güimar, Puerto de la Cruz, Los Realejos, Vilaflor, Breña Alta, Fuencaliente, Los Llanos de Aridane, El Paso, Santa Cruz de la Palma og Tazacorte.

Det statlige værinstituttet Aemet har etablert gult farevarsel for temperaturer som kan komme opp i over 34 grader på alle Kanariøyene 17. juli.

Værvarselet fra Aemet viser temperaturer på 40 grader i de varmeste områdene 17. og 18. juli.

19. juli meldes et temperaturfall på to grader, og de påfølgende dagene et ytterligere fall til 30 grader i de varmeste områdene.

I dag, torsdag, og i morgen har Aemet melder 36-37 grader i de varmeste områdene, slik som fjellområder sør på Gran Canaria.

12. juli ble det målt nesten 40 grader på Gran Canaria, den hittil høyeste temperaturen denne sommeren.

I går ble det registrert 37 grader i Las Tirajanas sør på Gran Canaria av Aemet, og i dag frem til klokken 10 er 32,5 grader i Agüimes sørøst på øya den hittil høyeste noteringen fra Aemet.

Temasider om calima på Kanariøyene

Tags