Planlegger nytt turistanlegg i San Agustin sør på Gran Canaria

Nybygg: San Agustin var startpunktet for masseturismen på Gran Canaria på 1960-tallet. Nå finnes det planer for tomten der av ett av de første turistanleggene ble bygget.

San Agustin på Gran Canaria i den gryende starten på masseturismen på 1960-tallet. I området der bygningen ligger er det nå planer om et femstjernes luksusanlegg Foto: Fedac

Av: Redaksjonen Redaksjonen@canariajournalen.no

Det er tomten til restaurant La Rotonda og bungalowene Las Caracoles som skal gjøres om til 41 moderne, femstjerners turistleiligheter.

La Rotonda og Las Caracoles sto klart i 1964. Hotell Las Folías, det første hotellet i Maspalomas-området, sto klart i 1965.

San Agustín er ikke bare det eldste turistområdet på Gran Canaria. Det er også området hvor det har vært minst modernisering. Mye er nedslitt og utdatert.

Det er selskapet Montebalito SA gjennom San Agustín Realty SL som vil bygge turistanlegget med 41 leiligheter , restauranter og spa, skriver avisen La Provincia. De sikter seg angivelig inn på byggestart om mindre enn to år.

Av en offentlig bulletin, fremgår det at det er søkt om en endring av reguleringsplan for tomten for å realisere prosjektet.

Det er nylig gjort store forbedringer av og langs vei GC-500, som går tvers gjennom San Agustin.

Montebalito-prosjektet skal bygges i varierende høyde, justert etter terrenget.  Det blir utsikt enten mot havet, eller mot GC-500 fra de ulike leilighetene.

Prosjektet omfatter også en fem meter bred gangvei over tomten, som skal gi turister i området direkte adgang til stranden.

Byggekostnadene er beregnet til 18 millioner euro.

San Agustín Realty SL fikk angivelig byggetillatelse for et turistanlegg på den samme tomten for 18 år siden, men realiserte aldri planene. Nå er det et nytt og annerledes prosjekt som er presentert.

Støtt Canariajournalen

Vi har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmurer, og dermed gratis tilgjengelig for alle.

Driften finansieres med annonseinntekter, uten noen form for annen støtte.

Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre på denne måten:

Bli frivillig, personlig sponsor, Vipps fra norsk mobil eller Swish fra svensk mobil en valgfri slant med penger:  

Vipps: 95 74 94 69.

Swish: 070 2314 263.

Kontakt oss på redaksjonen@canariajournalen.no for opplysninger om andre betalingsalternativer.

Pengene går til produksjon og innkjøp av redaksjonelt innhold, samt forbedringer.

På forhånd takk for din støtte!

Tags