Det norske industriselskapet CCB er i gang i Las Palmas

I disse dager gjennomfører det norske oljeserviceselskapet CCB sitt første oppdrag i havnen i Las Palmas.

CCB har startet sitt første oppdrag i Las Palmas på en brasiliansk borerigg. Selskapet holder til i denne nyoppførte bygningen på Reina Sofia-moloen i havnen. Foto: CCB

Den brasilianske oljeriggen SSV Catarina skal ligge til kai i Reina Sofia-området i Puerto de La Luz i fem til seks måneder for reparasjoner og vedlikeholdsarbeider, skriver Coast Center Base (CCB) i en pressemelding.

Startet i juni

Selskapet CCB Zamakona Yards ble opprettet i juni av CCB, som har hovedkontor i Ågotnes, sammen med spanske Zamakoa Yard, og kom nylig på plass i et nybygg i havnen som de deler med finske Wärtsila, som også er nyetablert i Las Palmas.

En lekter på 55 ganger 18 meter til nesten én million euro er kjøpt inn for å utføre oppdraget.

Lekteren skal ifølge selskapet bidrar til å gi et bedre servicetilbudet i havnen, som angivelig ikke har hatt anløp av denne type og med slike dimensjoner tidligere.

Planlegger utvidelse

CCB holder til på et 6000 kvadratmeter stort kaiområde, og planlegger å bygge ut ytterligere i Esfinge-området, hvor de har planer om å drive de neste 50 årene, ifølge daglig leder for CCB Zamakona Offshore, Geir Olsen.

SSV Catarina er eid av det brasilianske selskapet Petroserv Marine. Den er brakt til kaien i Las Palmas av Stier Group etter å ha vært oppankret i bukta i flere uker.

Kontrakten på oppdraget ble tegnet 8. mars i år, ifølge Olsen, som venter flere prosjekter utover høsten både på Gran Canaria og i Malaga.

Moderne borerigg

SSV Catarina er siste generasjon halvt nedsenkbar rigg, bygd i 2013. Den kan bore ned til 12.190 meters dyp.

Dette skal være første gang Petroserv Marine benytter seg av fasiliteter for reparasjoner i havnen i Las Palmas.

Riggen hadde et mannskap på 20 ved ankomsten til Reina Sofia-moloen.

Tags