Søker penger til parkeringsanlegg i Arguineguin og park i Puerto Rico

Mogan kommune på Gran Canaria har søkt Kanariøyenes regionsregjering om penger til sju prosjekter, blant annet en undergrunnsparkering i Arguineguin og rekreasjonspark i Puerto Rico.

Arguineguin har et skrikende behov for parkeringsplasser. Foto: Egil Ryvik

Kommunen har søkt om til sammen litt over 13 millioner euro fra et eget fond for firmaskatt, IGTE, skriver de på sine nettsider.

Hvis prosjektene blir godkjent for støtte, vil de ifølge ordfører Onalia Bueno bli gjennomført frem mot 2018.

Parkering for 500 biler

I Arguineguin, hvor det er store parkerings- og trafikkproblemer, er det planer om å bygge et offentlig torg med et parkeringshus for 500 biler under marknivå.

Oppå bakken skal det bli en fritidspark på 9000 kvadratmeter med plass til barneaktiviteter, sport og et ungdomssenter. Prosjektet har et budsjett på nesten seks millioner euro.

Ti mål stor park

For Puerto Rico er det planer om å investere 1.418.000 euro i en rekreasjonspark på 10.000 kvadratmeter med multisportområde, hundepark, rekreasjonsområde, kafé, trimapparater, løpebane og sykkelbane.

Det er også søkt om 2,2 millioner euro til rehabilitering av infrastruktur for vannforsyningen i Mogan, 1,6 millioner til rehabilitering av El Perchel-stranden, 913.000 til utvikling av digitale systemer for kommunen, 559.000 til ombygging av torget i Mogans historiske senter, og 403.000 til energieffektivisering av belysning i turistområder.