Etterforsker to personer på Gran Canaria for hatkriminalitet

Politiet etterforsker to personer fra byen San Bartolomé de Tirajana på Gran Canaria for hatkriminalitet mot immigranter fra Afrika.

Hatkriminalitet straffes også på Kanariøyene. Foto: Canariajournalen

De to er mistenkt for å være pådrivere da en buss med båtflyktninger ble forsøkt hindret fra å kjøre inn i San Bartolomé de Tirajana i 5. august, og et steinangrep mot et senter for enslige, mindreårige flyktninger i byen 4. september.

En anmeldelse ble levert, og politiet skal ha funnet grunn til mistanke etter å ha studert filmer og bilder som ble publisert på sosiale medier og nettsteder fra hendelsen 5. august, skriver den kanariske øyrådet i en pressemelding.

De to ble pågrepet av politiet og siktet 24. september, og frigitt etter å ha blitt avhørt. Saken skal videre i rettssystemet.

Hatkriminalitet defineres slik: Straffbare handlinger som er motivert av hat eller negative holdninger. Det kan være på grunn av etnisitet, religion, livssyn, homofil orientering eller nedsatt funksjonsevne.

Hatefulle ytringer på sosiale medier er også straffbart: 

En diskriminerende eller hatefull ytring er å true eller håne noen. Ytringen kan også fremme hat, forfølgelse eller forakt overfor noen.

Dette kan skje på grunn av en persons etniske opprinnelse, for eksempel hudfarge eller språk. En annen grunn kan være en persons religion eller livssyn. En tredje grunn er homofil orientering. En fjerde grunn er nedsatt funksjonsevne.

Ytringer rettet mot noen på bakgrunn av en persons kjønn, alder, yrke, politiske sympatier, interesser, tilhørighet, yrke, bosted eller sosial status kan også bli straffet.

Støtt Canariajournalen

Vi har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og dermed gratis tilgjengelig for alle.

Driften finansieres med annonseinntekter, uten noen form for annen støtte.

Det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og du kan hjelpe oss til å bli enda bedre på denne måten:

Bli frivillig, personlig sponsor, Vipps fra norsk mobil eller Swish fra svensk mobil en valgfri slant med penger:  

Vipps: 957494 69

Swish: 070 2314263

Kontakt oss på redaksjonen@canariajournalen.no for opplysninger om andre betalingsalternativer.

Pengene går til produksjon og innkjøp av redaksjonelt innhold, samt forbedringer.

På forhånd takk for din støtte!

Tags