Lufthavnen på La Palma blir pilot for covid-testing på utenlandsruter

Covid-testing av flypassasjerer skal utføres på kanariske lufthavner. La Palma er valgt ut av regionsregjeringen for å prøve ut testingen.

La Palmas lufthavn. Foto: Creative Commons-lisens

Den kanariske regjeringen samarbeider med øyrådet for å implementere testingen.

Kanariøyene har fått klarsignal fra den spanske regjeringen for å teste flypassasjerer fra utenlandsruter i Europa.

For passasjerer fra det spanske fastlandet fikk de nei, men president Angél Victór Torres jobber videre for å få et klarsignal, uttalte han til pressen på tirsdag.

Det spanske senatets industri- og turismekommisjon godkjente i går, tirsdag, en lovendring som gjør at det kan etableres testpunkter for covid-testing på kanariske lufthavner.

Senator Fabián Chinea fra La Gomera, som fremmet forslaget, sier i en kunngjøring at han håper testingen vil bli raskt implementert, slik at vintersesongen på Kanariøyene kan reddes.

La Palma er valgt fordi øya har  de laveste smittetallene av Kanariøyene, uttaler La Palmas turistminister, Raúl Camacho i en pressemelding.

Han viser til at testingen vil bidra til at turistene litt etter litt gjenvinner tilliten til at La Palma er et trygt reisemål.

Turistsektoren på La Palma har jobbet aktivt sammen med regjeringen og øyrådet for å etablere protokoller med god praksis for å håndtere covid-19-utfordringen i turistindustrien.

Målet er å ha nye formler for forebygging og motvirkning, og tilpasse turistsektorens prosesser for å garantere at øya er et trygt reisemål, ifølge Camarcho.

Han ber om samarbeid fra alle aktører i turistsektoren for å tilpasse seg til den nye virkeligheten og unngå nye smitteutbrudd når forbindelsene til de viktigste turistmarkedene er gjenopprettet.

Airports Council International (ACI) og International Air Transport Association (IATA) oppfordrer regjeringer rundt omkring i verden til å innføre covid-testing på flyplasser, og viser til at 46 millioner arbeidsplasser står på spill.