Mann skal være siktet for barnedrap på Gran Canaria i 2007

En mann skal være siktet for bortføring og drap på sjuåring Yeremi Vargas, en av Spanias mest omtalte forsvinningssaker. Vargas forsvant for over ni år siden på Gran Canaria.

Yeremi Vargas har vært savnet siden 10. mars 2007.

Forsvinningssaken skapte store overskrifter i spansk presse, og har vært omtalt i pressen flere ganger hvert år siden forsvinningen skjedde i mars 2007.

Vargas ble sist sett i nærheten av sitt hjem i Vecindario. Politietterforskerne har fullt mange spor i saken opp gjennom årene, uten å ha kommet fram til en oppklaring, men har aldri gitt opp.

Sitter i fengsel

I dag melder tv-kanalen Antena 3 at en mann som for tiden sitter varetektsfengslet i Algeciras i Cadiz på en tiltale for overgrep mot barn er siktet og etterforskes for bortføring av, og drap på Yeremi Vargas.

Mannen skal tidligere ha bodd i nærheten av Vecindario, og skal ha pleid å oppholde seg på lekeplassen i Vecindario hvor Yeremi Vargas pleide å leke sammen med andre barn.

Dømt for overgrep i Vecindario

Ifølge spanske aviser har den siktede en dom på seg for angrep på en politimann i 1998, en annen dom fra 2005 for kjønnsrelatert vold, og en dom for et seksuelt overgrep mot barn i 2012.

Overgrepet i 2012 skal ha skjedd i Vecindario, og mannen skal ha fått dommen i 2015, skriver avisa Canarias Ahora.

Mange tips om bil

Mannen skal også ha eid en Renault 5, samme bilmodell som er etterlyst i forbindelse med Yeremi Vargas forsvinning. Den siktede er angivelig fra Gran Canaria, og skal være født i 1960. 

Den spanske regjeringens representant på Kanariøyene, Enrique Hernandez Bento,bekreftet i en pressekonferanse i formiddag at Guardia Civil etterforsker mannen.

Han bekreftet også at det kom inn 60 tips fra publikum etter at politiet etterlyste informasjon av den nevnte bilen i mars i år. 11 av tipsene skal ha vært særlig relevante for Guardia Civil.