Hvit Opel knyttes til forsvunnet barn på Gran Canaria

For fem år siden forsvant åtteåringen Yeremi Vargas fra sitt nabolag i Vecindario på Gran Canaria. Nå har politiet nye spor i etterforskningen.

Yeremi Vargas var bare fem år gammel da han forsvant i 2007. Foto: Privat/Guardia Civil.

Jeremi "Yeremi" Vargas Jose Suarez ble borte 10. mars 2007 mellom klokken 13.30 og 13.50 fra området hvor han bodde i Calle Honduras i Vecindario sørøst på Gran Canaria.

Store leteaksjoner og langvarig etterforskning har hittil ikke gitt noe resultat i den mystiske forsvinningssaken.

Nå etterlyser Guardia Civil en hvit Opel Corsa type B som settes i forbindelse med forsvinningen, kom det frem på en pressekonferanse i Madrid i dag.

Parkert ved guttens hjem

En mann med skyggelue skal tidligere på dagen, før Yeremi Vargas forsvant, ha blitt observert i bilen mens den kjørte mot kjøreretningen i gaten hvor gutten bodde.

Bilen skal så ha blitt observert stående parkert med høyre dør åpen rett ved guttens hjem rundt klokken 13.27.

Klokken 13.45 observerte vitner to personer i bilen. Fem minutter ble det oppdaget at Yeremi Vargas var borte.

Flere biler søkes

Guardia Civil søker også informasjon om en svart Opel Corsa GSI type C med spoiler bak, og en svart Renault Clio, muligens med fargede vinduer.

Disse to bilene skal også ha blitt observert i området hvor gutten forsvant i det gjeldende tidsrommet, og er ikke blitt identifisert av politiet ennå.

Vargas-saken er et av de største forsvinningsmysteriene på Kanariøyene.

Hensikten med pressekonferansen i dag er å revitalisere innbyggernes engasjement i saken i håp om å få nye ledetråder i etterforskningen, ifølge Guardia Civil